Generelt om juicing

Juice tips

  • Juicing gjør det lettere å redusere matsvinn. Det er en fin måte å utnytte frukt og grønt som har sett sine bedre dager, men som fortsatt er for fin til å kastes.
  • Bruk ingefær, sitron, lime, mynte og chili som forsterkende smaker til juicene. De påvirker og kan også kamuflere smaker.
  • Ved bruk av «tørre» råvarer og urter, pakk de sammen og ha de mellom to ingredienser som gir mye juice som f.eks eple. Da blir smakene «skyllet» ut av maskinen
  • Alt av rå rester og avskjær kan benyttes. Tenk kombinasjoner som gir gode smaker sammen.
  • Om du vil oppbevare juicen et par dager, ha juicen på flaske. Da kan man bare riste den lett før den nytes.
  • Vi har ikke angitt mengde i oppskriftene da smak, styrke og balanse er individuelt.
  • Frys ned overmoden frukt/bær og gjør de om til friske og smakfulle frukt-/bærdrikker  senere

Noen forslag til ingredienser som er godt egnet sammen til juicing:

Pære
Stangselleri
Lime

Jordbær
Eple
Lime

Eple
Gulrot
Selleri
Lime

Ananas
Broccolistilk
Lime
Chili

Agurk
Gulrot
Lime

Vannmelon
Tomat
Sitron

Gulrot
Eple
Rødbete
Selleri

Ananas
Rødbete
Gulrot
Appelsin
Lime

Eple
Gulrot
Selleri
Ingefær

Appelsin
Rødbet
Gulrot

Pære
Rødbet
Bringebær
Sitron

Eple
Vannmelon
Appelsin
Bringebær

Ananas
Pære
Bringebær
Mynte

Grønnkål
Epler
Agurk
Druer

Eple
Kiwi
Selleri

Appelsin
Gulrot
Koriander

Eple
Pære
Gulrot
Selleri
Lime

Grønnkål
Agurk
Spinat
Lime

Selleri
Pære
Chili
Lime

Brokkoli
Kiwi
Spinat
Sitron

Ananas
Pære
Fennikel
Ingefær
Sitron

Fennikel
Agurk
Ingefær
Eple

Rødbeter
Appelsin
Lime
Ingefær

Eple
Grønnkål
Agurk
Lime

Agurk
Spinat
Kiwi
Sitron