Ingredienser
Linguini med fetaost
- 250 g fruktkjøtt av gresskar i 1 cm terninger
- 4 ss olivenolje
- 450 g linguinepasta
- 100 g fetaost, smuldret
- Salt og nykvernet svart pepper
- Fersk parmesan til servering, revet eller i flak
Saus med mynte og gresskarfrø
- 150 g gresskarfrø
- 50 g mynteblader
- 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 klype malt spisskummen
- 1/4 ts tørkede chiliflak
- Ca 1 ½ dl jomfruolivenolje
Slik gjør du
Linguini med fetaost
- Legg gresskarterningene på et stekebrett, vend dem med olivenolje og litt salt og pepper og stek dem i 10-15 minutter til de er møre og lysebrune.
- Kok pasta som anvist på pakken, al dente.
- Sil pasta, vend den i sausen og smak til med salt og pepper.
- Topp med stekt gresskar og fetaost, strø på litt parmesan.
Saus med mynte og gresskarfrø
- Sett stekeovnen på 180 gr.
- Strø gresskarfrø på ett stekebrett og rist dem i ovnen i 10 minutter til de dufter.
- Avkjøl dem og ha dem i en blender eller matprosessor sammen med mynte, hvitløk, spisskummen og chiliflak. Kjør alt til en jevn masse, og mens motoren går heller du i nok olivenolje til at du får en glatt, litt tyntflytende saus.
- Smak til med salt og pepper.