Linguini

Ingredienser

Linguini med fetaost

  • 250 g fruktkjøtt av gresskar i 1 cm terninger
  • 4 ss olivenolje
  • 450 g linguinepasta
  • 100 g fetaost, smuldret
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Fersk parmesan til servering, revet eller i flak

 Saus med mynte og gresskarfrø

  • 150 g gresskarfrø
  • 50 g mynteblader
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 klype malt spisskummen
  • 1/4 ts tørkede chiliflak
  • Ca 1 ½ dl jomfruolivenolje

Slik gjør du

Linguini med fetaost

  1. Legg gresskarterningene på et stekebrett, vend dem med olivenolje og litt salt og pepper og stek dem i 10-15 minutter til de er møre og lysebrune.
  2. Kok pasta som anvist på pakken, al dente.
  3. Sil pasta, vend den i sausen og smak til med salt og pepper.
  4. Topp med stekt gresskar og fetaost, strø på litt parmesan.

Saus med mynte og gresskarfrø

  1. Sett stekeovnen på 180 gr.
  2. Strø gresskarfrø på ett stekebrett og rist dem i ovnen i 10 minutter til de dufter.
  3. Avkjøl dem og ha dem i en blender eller matprosessor sammen med mynte, hvitløk, spisskummen og chiliflak. Kjør alt til en jevn masse, og mens motoren går heller du i nok olivenolje til at du får en glatt, litt tyntflytende saus.
  4. Smak til med salt og pepper.