Quinoa salat - fetaost

Ingredienser

Salat

  • 100 g hvit quinoa
  • 250 ml vann med litt salt
  • ½ stk. blomkål + kokende vann
  • 150 g sukkererter
  • 12 asparges skrelt og delt i 3 deler
  • 5 reddik
  • avocado
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 250 g jordbær
  • 70-100 g baby salat skylt og kjørt i slynge
  • 12-16 mini labneh (gresk ost) kuler eller feta ost.

Urte-vinaigrette

  • 10 stilker bladpersille (bruk bladene)
  • 10 stilker mynte (bruk bladene)
  • 4 ss olivenolje
  • ½ sitron, juice
  • 1 ss eplesidereddik
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Salat

  1. Skyll quinoa, kok opp å senk varmen. La den småkoke i ca. 12 minutter, sett til side for å avkjøle.
  2. Kjør blomkålbukettene i en foodprosessor til du får en rislignende konsistens.
  3. Plasser blomkål-«risen» i en finmasket sil og hell over kokende vann, la den sile fra seg og avkjøl.
  4. Mens quinoa og blomkål avkjøles kan du lage urtevinaigrette.
  5. Når både quinoa og blomkål er helt kald, blander du dem med sukkererter og halve urtevinaigretten i en stor bolle.
  6. Steam eller kok asparges ca. 2 minutter og avkjøl.
  7. Skjer reddik i tynne skiver og avocado i terninger.
  8. Rist gresskarkjernene i en tørr panne på medium varme noen minutter.
  9. Skjær jordbær i skiver.

Urte-vinaigrette

  1. Miks finkuttet persille og mynte i en glassbolle sammen med resten av ingrediensene og smak til.

Servering

Anrett salaten med quinoa og blomkålmiks på serveringsfat. Spre over asparges, reddik, avocado, gresskarkjerne, jordbær og salat. Til slutt anretter du labneh kulene over det hele og servere den med resterende vinaigretten på siden i en liten glasskrukke.