Quinoa salat - yoghurt

Ingredienser

Salat

  • 100 g hvit quinoa
  • 250 ml vann med litt salt
  • ½ stk. blomkål + kokende vann
  • 150 g sukker erter
  • 12 asparges skrelt og delt i 3 deler
  • 5 reddik
  • 2 avocado
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 250 g jordbær
  • 70-100 g baby salat skylt og kjørt i slynge
  • 12-16 mini labneh(gresk ost) kuler eller feta ost

Urtevinaigrette

  • 10 stilker bladpersille (bruk bladene)
  • 10 stilker mynte (bruk bladene)
  • 4 ss olivenolje
  • ½ sitron, juice
  • 1 ss eplesider eddik
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skyll quinoa, kok opp å senke varmen. La den små koke i ca. 12 minutter, sett til side for å avkjøle.
  2. Kjør blomkålbukettene i en food processor til du får en rislignende konsistens. Kjør flere runder hvis du har en liten food processor.
  3. Plasser blomkål «risen» i en finmasket sil og hell over kokende vann, la den sile fra seg og avkjøl.
    Mens quinoa og blomkål avkjøles kan du lage urte vinaigrette.
    Miks finkuttet persille og mynte i en glassbolle sammen med resten av ingrediensene og smak til.
    Når både quinoa og blomkål er helt kald, blander du dem med sukkererter og halve urtevinaigretten i en stor bolle.
  4. Steam eller kok asparges ca. 2 minutter og avkjøl.
  5. Skjær reddik i tynne skiver og avocado i terninger.
  6. Rist gresskarkjernene i en tørr panne på medium varme noen minutter.
  7. Skjær jordbær i skiver.

Servering

Anrett salaten med quinoa og blomkål miks på serveringsfat. Spre over asparges, reddik, avocado, gresskarkjerne, jordbær og salat. Til slutt anretter du labneh kulene over det hele og servere den med resterende vinaigretten på siden i en liten glasskrukke.