Spinatpuré

Ingredienser

  • 750 g spinatblader
  • 25 g usaltet smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ts nymalt kardemomme
  • ¼ ts tørkede chiliflak
  • 1 dl kremfløte
  • Revet skall av en halv sitron
  • 3 ss mandler, ristet, til pynt
  • Salt og nykvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Forvell spinaten i kokende saltet vann i 30 sekunder. Sil den i et dørslag og skyll den i kaldt, rennende vann. Klem vannet med hendene og legg spinat i blender eller matprosessor og kjør til en grov puré.
  2. Smelt smør i en kjele, ha i sjalottløk og surr den myk og blank.
  3. Rør inn kardemomme og chiliflak og bland godt.
  4. Tilsett spinat og fløte og varm opp under forsiktig omrøring til spinaten har falt sammen og blandet seg med fløten.
  5. Tilsett sitronskall, smak til med salt og pepper og server pureen overstrødd med ristede mandler.