Aubergineruller

Ingredienser

Aubergineruller

  • 2 auberginer, i tynne skiver
  • 1 porsjon cashewost
  • 1 neve frisk rosmarin (ev. andre urter)
  • 2 tomater
  • olivenolje
  • Maldonsalt og nykvernet sort pepper
  • Litt hakket frisk persille til pynt

Cashewost til pizza

  • 100 g cashewnøtter naturell
  • 1 dl vann
  • 1 ss næringsgjær (kan utelates)
  • 1 ss løkpulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts paprikapulver

Oppskriften gir  ca. 20 stk. 
(4-5 porsjoner).

Slik gjør du

Aubergineruller

  1. Skjær tomatene i tynne skiver.
  2. Finhakk rosmarin.
  3. Hakk persille.
  4. Vask aubergine og kutt av stilkene. Kutt dem i tynne skiver på langs med en mandolin eller annet egnet redskap. En kniv kan også gjøre jobben, bare prøv å få dem så jevnt tykke som mulig.
  5. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek på 200 grader i 10 min, da blir de myke og rullbare. Sett til side.
  6. Lag en porsjon cashewost.
  7. Bland inn hakket rosmarin i osten.
  8. Smør et lag ost på hver auberginskive og legg på tomat.
  9. Rull sammen og stek på 225 ºC i 10 min.

Cashewost til pizza

  1. Kjør det hele i en matprosessor til en glatt masse.

Tips

Om du ikke bruker opp all osten med én gang, oppbevar den på et lufttett, rent glass eller en boks i kjøleskapet. Da holder den seg i ca fire dager.