Gemista

Ingredienser

Grønnsakene

  • 2oo g rød ris
  • 500 ml vann
  • 1 ts havsalt1 kg miks av tomater og/eller paprika ca. 15 stk.
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 rødløk finkuttet
  • 1 fedd hvitløk finkuttet
  • 20 svarte oliven
  • 2 ss syltede kapers
  • 2 ss finkuttet fersk mynte
  • 2 ss finkuttet persille
  • 1 håndfull mandler hakket
  • 2 ss sitron juice
  • 4 ss rosiner eller finkuttet dadler
  • 150 g feta ost

Yoghurt saus

  • 250 g yoghurt naturell
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitron juice
  • 2 ss finkuttet mynteblader
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Grønnsakene

  1. Varm opp ovnen til 175 ºC.
  2. Tilbered risen som anvist på pakken, sil og hell opp i en stor miksebolle.
    Kutt av toppen på tomaten/paprika. Skrap ut innholdet i en liten bolle. Ta vare på innhold til tomat.
  3. Varm opp olje i en liten kjele, tilsett løk, hvitløk, oliven og kapers la det frese noen minutter.
  4. Grovkutt restene til tomat og sauter alt i kjelen ca. 15 minutter og bland sammen med ris.
  5. Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.
  6. Fyll opp tomatene og paprika, press forsiktig inn.
  7. Plaser toppen på grønnsakene og bak i ovn ca. 30 minutter eller til tomatene og paprikaen er mør, gylden og har små grillede kanter.

Yoghurt saus

  1. Pisk sammen ingrediensene til yoghurt sausen i en liten bolle mens grønnsakene er i ovnen.
  2. Server sammen med salat etter eget valg.