Ovnsbakt falaffel

Ingredienser

Falaffel

  • 8 kvast fersk mynte
  • 8 kvast fersk persille
  • 200 g pistasjnøtter uten skal
  • 420 g / 500 ml kikerter fra boks eller ferdig kokt
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ss bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver

Cashewnøttdressing

  • 6 ss cashewnøtt smør
  • 6 ss canola olje eller rapsolje
  • 3 ss sitron juice
  • Salt

Mintyoghurt

  • 250 ml soya yoghurt (eller vanlig naturell)
  • 4 kvaster mynte
  • 1 lime, juice og zest

Tomat chili salsa

  • 3 tomater, kuttet i små terninger
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss oliven olje
  • 1 kvast fersk oregano
  • havsalt og nykvernet svart pepper

Ingredienser til anretning

  • 1 hodekål
  • 1 rød romano salat
  • Ferske urter
  • Pistasjnøtter, grovhakket
  • Håndfull rosiner

Slik gjør du

Falaffel

  1. Kjør sammen urtene i en matprosessor ca. 30 sekunder.
  2. Tilsett pistasjnøttene og pulser til alt er godt blandet.
  3. Tilsett kikerter og resten av ingrediensene og kjør sammen i ett minutt.
  4. Form 24 små runde falafel boller.
  5. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir.
  6. Bak i ovn 200 ºC i ca. 15 minutter.
  7. Vend rundt hvert 5 minutt for å få en jevn fin farge.

Cashewnøttdressing

  1. Miks sammen alle ingredienser i en liten skål.

Mynte yoghurt

  1. Miks sammen alle ingredienser i en liten skål. Kan oppbevares i kjøleskap en stund for å få mer myntesmak.

Tomat chilisalsa

  1. Kutt alle ingrediensene og miks sammen alt i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.

Servering

Anrett det hele i kålblader med alt tilbehør.