Ovnsbakt løk

Ingredienser

  • 4 store løk, gul/rød
  • 6 dl hønsebuljong (eller grønnsakbuljong)
  • Blader av 4 rosmarinkvaster, grovhakket
  • 4 ss jomfruolivenolje
  • 50 g kaldt, usaltet smør, i terninger
  • Salt og nykvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200ºC.
  2. Skrell løk og skjær av topp og bunn for at de skal stå støtt.
  3. Skjær dem i to horisontalt og sett dem i en ildfast form.
  4. Hell på buljong, dryss med hakket rosmarin og tilsett godt med salt og pepper.
  5. Hell på olivenolje og sett formen i ovnen i ca. 50 minutter. Øs stekesjy over med jevne mellomrom.
  6. Ta formen ut av ovnen og hell stekesjy i en kjele.
  7. Kok opp, ta kjelen av platen og visp inn smøret, litt om gangen.
  8. Hell sausen tilbake over løken og sett formen tilbake i ovnen i 15-20 minutter til løken er blitt lekker og blank og helt mør.