Quesadilla

Ingredienser

  • 600 g søtpotet, skrelt og i små terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hele spisskummenfrø
  • 1 ts Maldon havsalt
  • ½ ts chiliflak eller bittelitt chili
  • 1 dl mandler, grovhakket
  • Tortillalefser
  • Revet vegansk ost

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 250 ºC.
  2. Skrell og kutt søtpotet i små terninger og ha den i en stor ildfast form.
  3. Spre over olje, spisskummenfrø, salt og chili.
  4. Stek i ovn på 250ºC grader i 20 min. Tilsett mandlene de siste 5 min.
  5. Ta det ut av ovnen og skru varmen ned til 200 ºC.
  6. Ta en tortillalefse og legg den på en bakepapirkledt stekeplate.
  7. Strø et lite lag med ost på bunnen, deretter søtpotetblandingen og så litt mer ost. Dytt en ny lefse godt ned på toppen, slik at søtpotetene blir litt ‘krønsjet’.
  8. Stek på 200 ºC i 8-10 min, til quesadillaen er gyllen og osten smeltet.