Søtstekt Chillilaks

Ingredienser

Laks

  • 800 g skinn- og benfri laksefilet
  • 1½ ts chilipulver
  • 3 ts demerarasukker
  • 1½ ts malt kummin
  • 1½ ts tørket timian
  • 1½ ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • sitrongress
  • frisk timian

Grønnsaker

  • 8 grønne asparges delt i to på langs
  • 2 gulrøtter i staver
  • 100 g kenyabønner
  • 2 vårløk i strimler
  • 8 store shampinong skåret i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 håndfull ruccula

Estragon- og sennepssaus:

  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss sennep, fin
  • 1 ts tørr sennep
  • 2 ss creme fraiche
  • 100 g smør
  • 2 ss frisk estragon, finhakket
  • 1 sitron
  • Salt
  • 600 g småpotet

Slik gjør du

Laks

  1. Lag sausen først.
  2. Bland chilipulver, sukker, kummin og timian med salt og olivenolje.
  3. Gni blandingen inn i fiskefileten (NB på begge sider).
  4. Grill eller stek ved relativt sterk varme i 3-4 minutter på hver side eller til fiskekjøttet lett lar seg dele opp i flak.

Grønnsaker

    1. Blansjer grønnsakene til de er knapt møre.
    2. Fres soppen i olje til den faller sammen.
    3. Skru ned varmen. Vend grønnsakene i sammen med smøret og rør til alt er gjennomvarmt.
    4. Smak til med salt og pepper.
    5. Dryss over små rucculablader.

Estragon- og sennepssaus:

      1. Reduser hvitvin til det er igjen ca 2 ss veske.
      2. Visp inn sennep og creme fraiche.
      3. Visp inn smør i klatter til sausen tykner.
      4. Smak til med finhakket estragon, sitronsaft og salt.

Råstekte poteter

  1. Vend potetene i olivenolje og strø litt salt på.
  2. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Servering

Anrett fisken oppå grønnsakene. Server med råstekte poteter. Fisken er så saftig i seg selv at saus er unødvendig.