Generelt om juicing

Juice tips
- Juicing gjør det lettere å redusere matsvinn. Det er en fin måte å utnytte frukt og grønt som har sett sine bedre dager, men som fortsatt er for fin til å kastes.
- Bruk ingefær, sitron, lime, mynte og chili som forsterkende smaker til juicene. De påvirker og kan også kamuflere smaker.
- Ved bruk av «tørre» råvarer og urter, pakk de sammen og ha de mellom to ingredienser som gir mye juice som f.eks eple. Da blir smakene «skyllet» ut av maskinen
- Alt av rå rester og avskjær kan benyttes. Tenk kombinasjoner som gir gode smaker sammen.
- Om du vil oppbevare juicen et par dager, ha juicen på flaske. Da kan man bare riste den lett før den nytes.
- Vi har ikke angitt mengde i oppskriftene da smak, styrke og balanse er individuelt.
- Frys ned overmoden frukt/bær og gjør de om til friske og smakfulle frukt-/bærdrikker senere
Noen forslag til ingredienser som er godt egnet sammen til juicing:
Pære
Stangselleri
Lime
Jordbær
Eple
Lime
Eple
Gulrot
Selleri
Lime
Ananas
Broccolistilk
Lime
Chili
Agurk
Gulrot
Lime
Vannmelon
Tomat
Sitron
Gulrot
Eple
Rødbete
Selleri
Ananas
Rødbete
Gulrot
Appelsin
Lime
Eple
Gulrot
Selleri
Ingefær
Appelsin
Rødbet
Gulrot
Pære
Rødbet
Bringebær
Sitron
Eple
Vannmelon
Appelsin
Bringebær
Ananas
Pære
Bringebær
Mynte
Grønnkål
Epler
Agurk
Druer
Eple
Kiwi
Selleri
Appelsin
Gulrot
Koriander
Eple
Pære
Gulrot
Selleri
Lime
Grønnkål
Agurk
Spinat
Lime
Selleri
Pære
Chili
Lime
Brokkoli
Kiwi
Spinat
Sitron
Ananas
Pære
Fennikel
Ingefær
Sitron
Fennikel
Agurk
Ingefær
Eple
Rødbeter
Appelsin
Lime
Ingefær
Eple
Grønnkål
Agurk
Lime
Agurk
Spinat
Kiwi
Sitron