Ingredienser
- 750 g spinatblader
- 25 g usaltet smør
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 ts nymalt kardemomme
- ¼ ts tørkede chiliflak
- 1 dl kremfløte
- Revet skall av en halv sitron
- 3 ss mandler, ristet, til pynt
- Salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du
- Forvell spinaten i kokende saltet vann i 30 sekunder. Sil den i et dørslag og skyll den i kaldt, rennende vann. Klem vannet med hendene og legg spinat i blender eller matprosessor og kjør til en grov puré.
- Smelt smør i en kjele, ha i sjalottløk og surr den myk og blank.
- Rør inn kardemomme og chiliflak og bland godt.
- Tilsett spinat og fløte og varm opp under forsiktig omrøring til spinaten har falt sammen og blandet seg med fløten.
- Tilsett sitronskall, smak til med salt og pepper og server pureen overstrødd med ristede mandler.