Ingredienser
Grønnsakene
- 2oo g rød ris
- 500 ml vann
- 1 ts havsalt1 kg miks av tomater og/eller paprika ca. 15 stk.
- 1-2 ss olivenolje
- 1 rødløk finkuttet
- 1 fedd hvitløk finkuttet
- 20 svarte oliven
- 2 ss syltede kapers
- 2 ss finkuttet fersk mynte
- 2 ss finkuttet persille
- 1 håndfull mandler hakket
- 2 ss sitron juice
- 4 ss rosiner eller finkuttet dadler
- 150 g feta ost
Yoghurt saus
- 250 g yoghurt naturell
- 1 ss olivenolje
- 2 ss sitron juice
- 2 ss finkuttet mynteblader
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper
Slik gjør du
Grønnsakene
- Varm opp ovnen til 175 ºC.
- Tilbered risen som anvist på pakken, sil og hell opp i en stor miksebolle.
Kutt av toppen på tomaten/paprika. Skrap ut innholdet i en liten bolle. Ta vare på innhold til tomat.
- Varm opp olje i en liten kjele, tilsett løk, hvitløk, oliven og kapers la det frese noen minutter.
- Grovkutt restene til tomat og sauter alt i kjelen ca. 15 minutter og bland sammen med ris.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen.
- Fyll opp tomatene og paprika, press forsiktig inn.
- Plaser toppen på grønnsakene og bak i ovn ca. 30 minutter eller til tomatene og paprikaen er mør, gylden og har små grillede kanter.
Yoghurt saus
- Pisk sammen ingrediensene til yoghurt sausen i en liten bolle mens grønnsakene er i ovnen.
- Server sammen med salat etter eget valg.