Ovnsbakt falaffel

Ingredienser
Falaffel
- 8 kvast fersk mynte
- 8 kvast fersk persille
- 200 g pistasjnøtter uten skal
- 420 g / 500 ml kikerter fra boks eller ferdig kokt
- 2 fedd hvitløk
- ½ løk
- 3 ss olivenolje
- 1 ts spisskummen
- 1 ss bokhvetemel
- 1 ts bakepulver
Cashewnøttdressing
- 6 ss cashewnøtt smør
- 6 ss canola olje eller rapsolje
- 3 ss sitron juice
- Salt
Mintyoghurt
- 250 ml soya yoghurt (eller vanlig naturell)
- 4 kvaster mynte
- 1 lime, juice og zest
Tomat chili salsa
- 3 tomater, kuttet i små terninger
- ½ rød chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss oliven olje
- 1 kvast fersk oregano
- havsalt og nykvernet svart pepper
Ingredienser til anretning
- 1 hodekål
- 1 rød romano salat
- Ferske urter
- Pistasjnøtter, grovhakket
- Håndfull rosiner
Slik gjør du
Falaffel
- Kjør sammen urtene i en matprosessor ca. 30 sekunder.
- Tilsett pistasjnøttene og pulser til alt er godt blandet.
- Tilsett kikerter og resten av ingrediensene og kjør sammen i ett minutt.
- Form 24 små runde falafel boller.
- Spre dem utover et stekebrett med bakepapir.
- Bak i ovn 200 ºC i ca. 15 minutter.
- Vend rundt hvert 5 minutt for å få en jevn fin farge.
Cashewnøttdressing
- Miks sammen alle ingredienser i en liten skål.
Mynte yoghurt
- Miks sammen alle ingredienser i en liten skål. Kan oppbevares i kjøleskap en stund for å få mer myntesmak.
Tomat chilisalsa
- Kutt alle ingrediensene og miks sammen alt i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
Servering
Anrett det hele i kålblader med alt tilbehør.