Ingredienser
- 4 store løk, gul/rød
- 6 dl hønsebuljong (eller grønnsakbuljong)
- Blader av 4 rosmarinkvaster, grovhakket
- 4 ss jomfruolivenolje
- 50 g kaldt, usaltet smør, i terninger
- Salt og nykvernet svart pepper
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200ºC.
- Skrell løk og skjær av topp og bunn for at de skal stå støtt.
- Skjær dem i to horisontalt og sett dem i en ildfast form.
- Hell på buljong, dryss med hakket rosmarin og tilsett godt med salt og pepper.
- Hell på olivenolje og sett formen i ovnen i ca. 50 minutter. Øs stekesjy over med jevne mellomrom.
- Ta formen ut av ovnen og hell stekesjy i en kjele.
- Kok opp, ta kjelen av platen og visp inn smøret, litt om gangen.
- Hell sausen tilbake over løken og sett formen tilbake i ovnen i 15-20 minutter til løken er blitt lekker og blank og helt mør.