Ingredienser
- 600 g søtpotet, skrelt og i små terninger
- 2 ss olivenolje
- 2 ss hele spisskummenfrø
- 1 ts Maldon havsalt
- ½ ts chiliflak eller bittelitt chili
- 1 dl mandler, grovhakket
- Tortillalefser
- Revet vegansk ost
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 ºC.
- Skrell og kutt søtpotet i små terninger og ha den i en stor ildfast form.
- Spre over olje, spisskummenfrø, salt og chili.
- Stek i ovn på 250ºC grader i 20 min. Tilsett mandlene de siste 5 min.
- Ta det ut av ovnen og skru varmen ned til 200 ºC.
- Ta en tortillalefse og legg den på en bakepapirkledt stekeplate.
- Strø et lite lag med ost på bunnen, deretter søtpotetblandingen og så litt mer ost. Dytt en ny lefse godt ned på toppen, slik at søtpotetene blir litt ‘krønsjet’.
- Stek på 200 ºC i 8-10 min, til quesadillaen er gyllen og osten smeltet.