Engrosfrukt Engros

Nettbestilling Bli kunde

                                                                                                                                            

Salgsavdeling

Mail: salg@engrosfrukt.no
Tlf: 23 17 41 00 tast 3
Man-fre: 08:30-15:30

Ordrekontor

Mail: bestilling@engrosfrukt.no
Tlf: 23 17 41 00 tast 1
Man-fre: 06.00–14:00

Økonomi og administrasjon

Mail: regnskap@engrosfrukt.no
Tlf: 23 17 41 00 tast 4
Man-fre: 08:30-15:30

Service og kvalitet siden 1927

Vi er en samarbeidspartner for våre kunder – ikke bare en leverandør.

Våre kunder er alt i fra institusjonskjøkken til gourmet restauranter og vi jobber for at alle kunder skal oppleve høy service og god oppfølging. Våre fornøyde kunder er vårt viktigste kvalitetsbevis, og Engrosfrukts mål er å bli best på å forstå våre kunders behov!

 

 

Ytterøy kylling og Flowfood

                                                      Ytterøy kyllingprodukter fra Berika og plantebaserte produkter fra Flowfood er blant kvalitetsvarene vi tilbyr utover frukt og grønt. 

Se produkthefte her  

Bearbeidede produkter

Engrosfrukt tilbyr grønnsaker, frukt og salat i alle bearbeidede varianter. Kuttet i ulike størrelser og former, revet, skrelt, sous vide osv. Vi er fleksible og tilpasningsdyktige, og strekker oss langt for å tilfredsstille våre kunders behov og ønsker. Ta gjerne kontakt for mer info!    

 

Engrosfrukt AS

Org.nr 991 096 760mva


 


 


 

Historie

Brødrene Raastads historie begynte i 1927. Ansgar Raastad, en bondesønn på 19 år, forlot Hadeland for å selge poteter i byen.

Ansgar startet butikken med stort pågangsmot og under enkle kår, han leide en kjeller på Grefsen. Derfra gikk han rundt og solgte poteter til butikker og restauranter på formiddagen. Fra Lunner hadde han med seg hest og kjerre som han kjørte ut varene med om ettermiddagen. Han gikk imidlertid raskt til innkjøp av sin første lastebil, etter at hesten ved sitt første møte med trikken i Theresesgate brøt seg løs og rømte hjem til Grefsen.

Butikken vokste, og flyttet på 30-tallet til lokaler i Nordbygaten, deretter i 1937 til Grønlandsleiret. Fra 1967 - juli 2015 holdt Brødrene Raastad til i lokaler på Økern, hvor store deler av bransjen var lokalisert.

I juli 2015 flyttet selskapet til Langhus, som nå er et område for de aller fleste frukt og grønt grossistene. Brødrene Raastad er først og fremst et familieforetak, og i løpet av Ansgars tid, var alle hans seks søsken involverte i firmaet på ulike måter. Også for Knut, som tok over etter sin far i begynnelsen av 70-tallet, har det sterke fokuset på familien blitt videreført. I 2005 overtok sønnen Lars roret etter sin far og sitter nå som en tredjegenerasjons eier av selskapet.

Det er 90 år siden Ansgar kom til byen med hest og kjerre og mye har skjedd siden da. Knut Raastad tok på 80-tallet den store avgjørelsen om å ikke lenger bare selge poteter, men også å åpne opp for salg av frukt og andre grønnsaker.

Bilde fra Økern 1956

Dette var en omdiskutert avgjørelse, men i ettertid er det lett å se at beslutningen var riktig.I dag fremstår Brødrene Raastad som et firma med fullsortement, med et betydelig utvalg av eksotiske frukter og ulike tørrvarer.